Опубліковано Залишити коментар

Груши. Історія, опис культури.

Груша – це рід фруктових і декоративних дерев та кущів родини Розових. Різні сорти груш використовуються як декоративні або, власне, плодові дерева. Плоди грушевого дерева є однією з найкорисніших ласощів.

У 2005 році світова виробництво груш становило 15 мільйонів тонн.

Україна вперше познайомилася з цим фруктом в 14-15 столітті. На сьогодні можна сказати, що існує кілька тисяч сортів груш. Більшість з них – десертні, дуже солодкі та смачні. Завдяки такому розмаїттю сортів, груші відрізняються не лише смаком, але і формою та кольором.

Груша славиться своєю поживністю, і це спільно з її невеликою кількістю калорій (близько 50 ккал на 100 г) робить її одним із найбажаніших і корисних фруктів. У груші містяться такі вітаміни, як А, С, РР, К, групи В, а також такі корисні речовини і мікроелементи, як фолієва кислота, пектин, сіра, калій, фосфор, цинк, залізо, мідь, кобальт, а також вміщує клітковину і дубильні речовини.

Груші справді мають менше цукру в порівнянні з яблуками і не спричиняють збільшення апетиту, як це може бути в разі споживання яблук. Оскільки у грушах міститься багато фруктози, і це співвідношення важливе, так як для засвоєння фруктози в організмі необов’язкове вироблення інсуліну. Ця особливість робить кисло-солодкі груші дозволеними для вживання людям, які страждають ожирінням і цукровим діабетом.

Груша справді підсилює імунітет і підтримує захисні реакції організму, борючись з інфекціями, знімаючи запалення і навіть допомагаючи при депресії. Ці корисні властивості присутні завдяки наявності ефірних масел. Груші корисно впливають на травлення і обмін речовин завдяки вмісту органічних кислот у них. Крім того, груші позитивно впливають на роботу нирок і печінки.

Залишити відповідь